Het team van Dierenkliniek Roerdalen

Ons gedreven team stelt zich graag aan u voor...

Martine Smids

Martine is opgegroeid in Maastricht, wat haar het meeste bij is gebleven van haar jeugd is dat ze altijd omringd werd door huisdieren. Vooral de katten en later haar pony, speelden een belangrijke rol.

Na haar middelbare school opleiding, is ze de studie diergeneeskunde begonnen aan de faculteit Gent in België. Een geweldige tijd, waarin er veel gestudeerd moest worden, maar ook voldoende tijd was voor het echte studentenleven. Na haar afstuderen in 2005, heeft ze eerst 2 jaar in loondienst gewerkt. Naast diergeneeskunde, heeft haar interesse ook altijd bij het ondernemen gelegen, vandaar de keuze om in 2007 haar eigen praktijk te beginnen in Melick.

Tijdens de studie ging haar speciale aandacht uit naar de geneeskunde van konijnen. De behandeling van deze bijzonder leuke patiënten vergt een hele andere benadering. Deze interesse heeft zich na haar afstuderen verder ontwikkelt. In onze praktijk nemen de konijnen een bijzondere plaats in en we doen er dan ook alles aan om ze de beste diergeneeskundige zorg te bieden. 
Naast konijngeneeskunde, legt ze zich in de praktijk ook toe op chirurgie en (buik)echografie.

Haar vrije tijd brengt ze het liefst door met haar gezin en als hobby houdt ze zich bezig met de verzorging van haar uitgebreide veestapel thuis.

Sanne Hannen

Dit is dierenarts Sanne Hannen. Ze is sinds 2014 aan het werk als gezelschapsdierenarts. Eerst in Landgraaf, daarna naar Blerick. Om dan nu uiteindelijk uit te komen in Midden-Limburg. Ze zou zichzelf omschrijven als een allround dierenarts met wat extra passie voor katten.

Ze is geboren in Herten, daar woont ze nu nog altijd, samen met haar partner, 2 dochtertjes en de 2 katten. In haar vrije tijd is ze regelmatig op de voetbalvelden van SHH terug te vinden.

Tot ziens in de praktijk!

Skye Joris

Sinds 2015 is Skye werkzaam als paraveterinair bij Dierenkliniek Roerdalen. Tevens heeft ze de opleiding tot voedingsconsulente gevolgd en kunt u bij haar terecht met al uw vragen over diervoeding.
Van jongs af aan is Skye al bezig met dieren. Haar grootouders hadden vroeger een boerderij en gedurende haar tienerjaren heeft ze bij een hondenpension gewerkt. Hierdoor is ze al op jonge leeftijd met verschillende diersoorten in aanmerking gekomen zoals honden, katten, konijnen en verschillende soorten vee. Mede door haar liefde voor dieren heeft Skye de keuze gemaakt om paraveterinair te worden. Skye heeft haar opleiding gevolgd aan het Citaverde College in Heerlen. Tijdens haar studie heeft ze de mogelijkheid gehad om een buitenlandse stage te volgen. Deze stage vond plaats op het eiland Lesbos in Griekenland. Daar heeft Skye 5 weken stage gelopen bij een hondenasiel en 5 weken bij een dierenarts. Naast alle praktische kennis en vaardigheden, heeft ze hier ook veel van de verschillen in cultuur en manier van werkwijze geleerd.

Na haar studie kon Skye meteen aan de slag in onze kliniek!

Skye woont samen met haar vriend, hond Nouky, kat Mozes en konijnen Frenk en Süs. Haar vrije tijd brengt ze graag door met haar vriend, huisdieren en lekkere etentjes met vrienden en familie.

Jamie Bruynen

Jamie is opgegroeid in Kessel, hier is ze wonende met haar vriend Koen en haar hond Raf.  Sinds mei 2019 is ze 4 dagen per week werkzaam in de kliniek, hierdoor is ze inmiddels voor vele een vertrouwd gezicht in de praktijk.

Tijdens haar opleiding op het Citaverde college te Horst heeft ze de kans genomen om in het buitenland stage te lopen. Een fantastische ervaring, zo heeft ze ruim 4 maanden op het eiland Malta verbleven & 4 maanden in Egypte. Ze heeft ze veel geleerd van verschillende culturen en werkwijze. 

In haar vrije tijd staat ze vrijwel altijd in de keuken, ze houd van reizen, nieuwe landen en culturen ontdekken, en dan vooral in de vorm van lekker eten.

Elisa Peulen

We stellen jullie graag voor aan Elisa Peulen. Na haar stage is Elisa in 2010 ons team komen versterken.

Haar passie in de dierenkliniek ligt vooral bij het assisteren tijdens de operaties en de nazorg en het verzorgen van de opname patiënten. In het bijzonder de zorg rondom konijnen.

Samen met haar gezin en hondje Tommy gaat ze graag wandelen en houdt Elisa wel van een hapje en een drankje met vrienden.

Anita Kurstjens

We stellen je graag voor aan Anita Kurstjens, paraveterinair assistente. Met haar vriend, 2 kinderen en hun huisdieren: poezenvriend Siep, de konijnen Coco & Döpke, en pony Pepper wonende te Montfort.  Ze is opgegroeid op de boerderij, als kind had ze al vele huisdieren, en was duidelijk een echte dierenvriend. Dit is passie voor het leven.
Daarnaast houd ze van tuinieren, is ze vaak in de natuur te vinden en geniet ze van een heerlijke boswandeling met haar paard. Ook is ze  actief fluitiste bij de plaatselijke muziekvereniging, waar ze een hoge dosis gezelligheid en humor niet schroomt.

Na een opleiding in de zorg bleef het verlangen om toch ook haar paraveterinair diploma te gaan behalen erg groot. Fanatiek als en vastbesloten dat ze was werd deze studie toch snel een feit. Inmiddels mag ze dan ook al vele jaren van een hobby haar werk maken. Sinds Februari 2020 is ze met veel plezier werkzaam bij ons in de praktijk. 

Anita’s interesses liggen echt bij het medische deel van kleine huisdieren. Vroeger als kind was het echt het verzorgen van, maar al gaande weg haar opleiding als ziekenverzorgster omwikkelde zich duidelijk de interesse richting het medische deel van dieren.  Later tijdens haar werk als paraveterinair kwam er een speciale interesse gebitsverzorging. Zo heeft ze de kans gekregen dit verder te ontwikkelen en heeft ze zo meerdere nascholingen tandheelkunde mogen volgen.

Danielle Janssen

We stellen jullie graag voor aan Daniëlle Janssen paraveterinair. Daniëlle is tijdens haar studie bij ons stage komen lopen waardoor ze na haar studie meteen bij ons aan de slag kon in de kliniek als paraveterinair.

Daniëlle is gedurende heel haar leven bezig geweest met dieren en heeft hierdoor ook verschillende interesses gekregen zo geeft ze nu les op de hondenschool, trimt ze regelmatig en wilt ze haar kennis graag nog meer uitbreiden.

Haar grootste interesse heeft altijd gelegen in de medische wereld van dieren die ze zeker kan toepassen bij ons in de praktijk, zo leert ze graag nieuwe dingen en staat ze voor veel open.

In haar vrije tijd brengt ze graag tijd door met haar vriend Daniel en hun hond Daito. Ze beoefend dan ook regelmatig verschillende hondensporten met haar hond. Ook is ze vaak te vinden bij haar vriendengroep voor leuke reizen en avonturen.